Hibrit, Entegre ve Dijital Ameliyathane Nedir? Farklılıkları ve Benzerlikleri

Hibrit, Entegre ve Dijital Ameliyathane Nedir? Farklılıkları ve Benzerlikleri
01/07/2022

Bir hastanenin "Ameliyathane Entegrasyonu" olarak adlandırdığı şey, başka bir hastanede tamamen farklı bir anlama gelebilir. Bu nedenle ameliyathane türlerini tanımlamak ve bu karışıklığı ortadan kaldırmak istedik.

Hibrit, entegre ve dijital ameliyathanenin ne olduğuna bakmadan önce, geleneksel, entegre olmayan ameliyathane konseptini inceleyelim. Entegre olmayan ameliyathanelerde cerrahi prosedür başlamadan önce, her vaka ve hasta için preoperatif veriler sağlanmalıdır. Veriler kâğıt üzerinde veya birbirleriyle entegre olmayan farklı cihazlarda dijital olarak mevcuttur. Kablolar ve kordonlar zeminde her yerde bulunur, bu da takılmayı, ameliyat sırasında önemli bir kabloyu yanlışlıkla çekmeyi veya ekipmana zarar verme riskini doğurur.

Süreçlerin dijitalleşmesi ve ameliyathane entegrasyon sistemlerinin kullanılmaya başlanmasıyla, hastaneler hibrit, entegre veya dijital ameliyathane kurulumlarını tercih etmeye başladılar. Kulağa benzer gelse de farklılıklar teknoloji ve verilerin birlikte nasıl çalıştığından kaynaklanmaktadır. Genel olarak, hibrit, entegre veya dijital ameliyathanelerin tümü, hasta sonuçlarını olumlu yönde etkilemek için güvenliği artırma ve cerrah ve cerrahi ekip için iş akışlarını basitleştirme ortak hedefini paylaşmaktadır.

Hibrit ameliyathane nedir?

“Hibrit ameliyathane” tanım olarak gelişmiş tıbbi görüntüleme sistemleri ve tıbbi cihazların aynı anda kullanılabildiği konsept ameliyathane odaları için kullanılmaktadır. Hibrit ameliyathaneler, C-Kollu sistemler, CT (bilgisayarlı tomografi) veya MRI (Manyetik rezonans görüntüleme) gibi cihazların kullanıldığı ve tam işlevli bir cerrahi paket ile kombine edilen gelişmiş ameliyathanelerdir. Hibrit ameliyathaneler radyoloji ve cerrahi işlemlerin tek ameliyat odasında gerçekleştirilmesine imkân sunmaktadır. Hibrit ameliyathanelere yerleştirilen gelişmiş teknolojik cihazlar, tanılama ve ileri düzey girişimlerin steril bir ortam olan ameliyathanelerde yapılmasına imkân sağlamıştır.

Hibrit ameliyathanelerin bir başka anlayışı, farklı cerrahi disiplinlere hizmet etmek için donatılmış çok amaçlı odalar olmalarıdır.

Entegre ameliyathane nedir?

Entegre ameliyathanelerde Hasta bilgileri, ses, video, cerrahi ve oda ışıkları, ameliyathane otomasyonu ve görüntüleme cihazları da dahil olmak üzere özel ekipmanlar birbirleri ile iletişim kurabilir/ entegre olabilir ve merkezi bir konsoldan kumanda edilebilir. Entegre ameliyathane bazen birkaç cihazın kontrolünü tek bir konsoldan entegre etmek ve operatöre cihaz kontrolü için daha merkezi erişim sağlamak için bir ameliyathaneye işlevsel bir ek olarak kurulur.

Dijital ameliyathane nedir?

Dijital ameliyathane, yazılım kaynaklarının, görüntülerin ve ameliyathane video entegrasyonunun mümkün kılındığı bir kurulumdur. Veriler tek bir cihaza bağlanır ve burada görüntülenir. Bu, cihazların ve yazılımların basit kontrolünün ötesine geçerek ameliyathanede tıbbi verilerin zenginleştirilmesine olanak tanır.

Bu nedenle, bir dijital ameliyathane kurulumu, ameliyathane içindeki klinik görüntü verilerinin kaydedilmesi, toplanması ve merkezi olarak depolanan Hastane BT sistemine iletilmesi için bir merkez işlevi görür. Cerrah, istediği kuruluma göre ameliyathane içindeki verileri belirtilen ekranlardan kontrol edebilir. Ayrıca birçok farklı cihazdan gelen görüntüleri görüntüleyebilir.

Dijital Ameliyathane Konseptini ARTECH Ameliyathane Entegrasyon Sistemi ile Deneyimleyin.

Cerrahlar, hemşireler, ameliyathane yöneticileri ve diğer personel ile görüşerek hangi donanıma, yazılıma ve iş akışlarına ihtiyaç duyduklarını ve gelişmiş bir dijital ameliyat odası için ana hedeflerinin ne olacağını belirlemek ameliyathane projenizin uzun vadeli başarısı için en iyi kararı vermenizi sağlayacaktır.

Dijital olarak entegre bir ameliyathane en son teknolojik gelişmelere uyum sağlamalı ve büyümelidir.

Artech Ameliyathane Entegrasyon Sistemi, ameliyathanedeki cihazların tek bir cihaza entegre olmasını sağlayarak merkezi kontrol, ekip çalışması ve iş akışı verimliliğini artırır.

  • Hasta Güvenliği,
  • Ameliyathane Personelinin Daha Verimli Kullanılması,
  • Zaman-Malzeme ve Faturalandırma Yönetimi ile Maliyetlerin Azalması,
  • Ameliyatlarda Başarı Oranlarının Artmasına Paralel Hasta Memnuniyetinin Artması,
  • Ameliyathanenin Tercih Edilme ve Kullanım Oranının Artması,
  • Eğitim ve Kongre Amaçlı Hastane İşlevlerinin Oluşturulması konularında fayda sağlanmaktadır.

Daha detaylı bilgi için sizinle iletişime geçelim.

Bilgi ve Teknik Destek

Projelerinizde artech Ürünleri kullanarak kaliteli çözümler üretebilirsiniz. Ürünler hakkında bilgi almak ya da kullandığınız ürünler ile ilgili teknik destek almak için bizimle iletişime geçin.